Shaklee Lecithin: Produk Kurus. Lepastu Semua Baju Boleh Pakai

Apa kabar semua? Kak kenari harap semua kita sihat-sihat hendakNya. Kak kenari nak cerita pasal Lecithin Shaklee. Fungsi lecithin ni ialah memecahkan lemak yang terdapat dalam badan kita.. haa gitula diibaratkan fungsinya… dalam badan kita ni mungkin ada lemak jahat, lemak degil… lemak ni bukan senang dia nak keluar.. yela.. degil… Ok, bila kita makan lecithin ni, lecithin ni la yang akan pecahkan kepoweran lemak degil ni.. haha.. Dan pastinya, lemak ni bila dah terpecah lagi senang nak dinyah keluar daripada tubuh badan kita kan.. Jadinya, lecithin merupakan salah satu produk kurus yang kita semua wajib kena tahu! Sangat banyak bukan produk kurus kat pasaran sekarang. Herbalife, Shaklee, Alpha Lipid, Fellina.. hahaha… Lecithin ni produk Shaklee punya. Jangan tesilap ingat produk lain sudah la, hehe…

Kak kenari dah memang selim… hihi.. lemak degil kak kenari pon kak kenari dah nyah keluar, cuma mesti ada la kak kenari masih menyimpannyer… haha.. iyela.. kalo lemak kak kenari ni dah habes kak kenari buang, pasti jeans kak kenari yang dolu2 kak kenari boleh pakai dah. Ada 1 jeans kak kenari memang kak kenari sayang sebab coraknya yang cantik. Walaupon bukan jeans jenama levi’s kak kenari sayang tersangat dan sehingga sekarang bila kak kenari tengok saja jeans tu meti kak kenari cuba pakai.. so far, masih le belum boleh di sarung secara selesa lagi.. haha… Korang ada jeans? or baju? maksud kak kenari baju or jeans yang korang sayang dan korang masih belum boleh pakai lagi sebab korang belum kurus atau belum dapat berat ideal. hihi..

Okla, kita jangan takut bab-bab nak makan ni.. kalo sedap kita makan, pulak memang foods tu favourite kita. Hihi.. kak kenari kalau bab-bab seafoods kak kenari memang suka, mana la kak kenari boleh tahan lama2.. paling dasat pon seminggu tu pon bila kak kenari kena alahan kulit yang teruk. Lepas seminggu or kadang belum sampai seminggu,kak kenari dah tak tahan! haha.. takpa, apa pon yang kita makan yang penting kita kena pandai kira kalori intake makanan yang kita makan tu. InsyaAllah kalau kita alert calori intake kita ambil, kita mesti boleh control peratusan lemak jahat yang kita nak masukkan dalam badan kita tu. Dan pastinya produk kurus macam lecithin shaklee, memang membantu. Yela tekak kita ni suka, badan kita dia tak perlu kan lemak degil ni. Badan nak buat apa kan, jadi bila kita masuk lemak degil dalam badan kita, badan kita simpan ajela sebab badan kita pon tak tau nak buat apa lemak degil ni. hihi.. Jadi, kak kenari suggest kita boleh ambil lecithin shaklee untuk buang lemak degil tu daripada badan kita. Senang saja nak makan lecithin shaklee ni.. Walaupun lecithin shaklee ni ialah salah satu produk kurus, tapi lecithin ni pon bagus jugak untuk otak tau! Haa memang bonus ni.. kita dah tentu nak otak kita aktif kan. Kita nak otak kita sentiasa fresh walaupon umor kita makin lama makin tua, otak kita pon mestila kita takot jadi nyanyuks sebelum waktu yang sepatutnya kan. Jadi, sekarang kita tak perlu takut lagi. Lecithin Shaklee ni pon boleh jadi ibarat nutrisi selular.. haha.. Jom kak kenari nak review produk lecithin ni. Lepas ni jeans dan baju dulu boleh la pakai semula selepas misi dah berjaya dengan pengamalan produk kurus lecithin shaklee ni.. haha

1 kapsul gel lembut mengandungi 530 mg
Dalam lecithin terdapat kolina yang merupakan sau komponen asetikolina neurotransmiter yang terlibat dalam penghantaran mesej ke otak dan sistem saraf.
Soya lecithin merupakan sumber utama kolina.
Lecithin Shaklee diperolehi secara semulajadi daripada kacang soya.
Tiada perasa tiruan,pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.
Itu le diatas ciri-ciri lecithin Shaklee ataupun korang nak panggil set slimming or produk kurus pon boleh jugak :D. Lecithin ni jugak sesuai untuk breasrfeeding mommy ya. Kalo breastfeeding mommies yang nak turun berat badan dan nak sentiasa kurus dan slim, lecithin shaklee memang selamat dan tak ada kesan yang buruk utuk baby. Kesan yang baik memang banyak kan. Ibunya pon boleh pakai balik semua baju yang masa mengandung dulu tak boleh pakai, ibu extra bijak, anak yang menyusu berganda2 bijaknya. 😀Demo Lecitin Pecahkan Lemak

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s