Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut Gugur

Bagi ibu yang sedang hamil pastinya sedang mencari set bersalin yang sesuai, terutamanya yang menyusukan bayi. Antara kriteria yang biasanya menjadi pilihan ibu ialah set bersalin yang mudah, murah dan tidak memberi kesan kepada bayi yang menyusu.
Antara set bersalin yang menjadi pilihan adalah yang berasaskan ramuan tradisional seperti herba dan sebagainya seperti jamu, dan set bersalin yang terdiri dari pil-pil.
Sebagai renungan:Soalan: Mana lebih baik; Jamu atau Vitamin?
Jawapan

1. Vitamin lebih baik kerana ia lebih ringkas…dan badan kita hanya kenal nutrien yang ringkas cthnya berbanding buah limau dan vitamin C, vitamin c lebih dikenali oleh sistem badan. Jamu adalah kompleks dan memerlukan masa utk penguraian maka khasiatnya agak lambat diserap…lagi satu mungkin ada bhn lain yang ditambah yang tidak diketahui..
2. Kita mencari makanan kepada sel. Sel hanya menyerap vitamin. Dalam jamu ada kandungan vitamin tetapi sel perlu bekerja keras untuk merungkai vitamin yang terdapat dalam jamu. Berbanding jika hanya makan vitamin semata-mata….maka sel mudah menyerap dan menjimatkan masa.
Kini ada pilihan yang lebih mudah untuk ibu-ibu terutama yang mementingkan kesihatan dalaman, berpantang sendiri serta menyusukan anak.
Set C atau set confinement, kini bukan sahaja set bersalin, malah mempunyai banyak kegunaan:-
. Berpantang
. Selepas Pembedahan (apa jua pembedahan)
. Rambut Gugur

s 1305 Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut Gugur

Set ini terdiri dari 4 jenis vitamin dan mineral:
– VITA-LEA (mengandungi 12 vitamin & 7 jenis mineral yang diperlukan oleh tubuh seimbang. perlu kerana ianya mempunyai iron formula yg sgt dperlukan oleh tubuh, terutamanya bg ibu yang banyak kehilangan darah selepas bersalin)
– B COMPLEX (rumusan vit B1, B2, B3, B6, B12, asid folik dan Biotin. penting utk elakkan kemurungan – meroyan, sbg penenang (anti-stres) dan penstabil hormon)
– VITA C (penting utk pembentukan kolagen, mempercepatkn penyembuhan luka dan memperbaiki tisu sel yg rosak akibat bersalin)
– ZINC COMPLEX (membantu mpercepatkan baik pulih luka, terutamanya luka di dalam – utk rahim)

Ibu lepas bersalin bukan saja memerlukan khasiat vitamin dan mineral secukupnya, malah air yang mencukupi untuk menjalankan sistem tubuh yang unggul. Set Confinement membantu ibu relaks, membekalkan keperluan vitamin dan mineral asas, mempercepatkan penyembuhan luka dan pastinya tidak memudaratkan bayi yang menyusukan.
Pengamal Set Confinement/ Berpantang/ Bersalin ini juga boleh mengambil supplemen di bawah sebagai add-on untuk persediaan penyusuan bayi:

– LECITHIN
– ALFALFA
– ENERGIZING SOY PROTEIN
– OMEGA GUARD
– OSTEMATRIX
Apa kata Puan LovelyBaby Alisha, Puan Siti Hafidzatun, Puan Mazidah dan Puan Anie Arie mengenai Set Berpantang?
Testimonial Set Pantang Shaklee1 Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut GugurTestimonial 2 Set Pantang Shaklee Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut GugurTestimonial 3 Set Pantang Shaklee Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut GugurTestimonial 4 Set Pantang Shaklee Pilihan Supplement Shaklee Ibu Bersalin, Berpantang, Pembedahan & Rambut Gugur
Dapatkan hari ini untuk bekalan sepanjang berpantang! Set bersalin pastinya teman baru yang digemari ^___^
Untuk para suami, pilihlah set bersalin terbaik untuk isteri anda.


CREDIT

*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s