Betul ke Set Resdung Shaklee Boleh Hilangkan Penyakit Resdung

Apa yang dimaksudkan dengan Resdung?


Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal,ethmoid,maxillary dan spenoid.

Tanda-Tanda Resdung (sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.

Hidung selalu tersumbat
Lendir dari hidung dan tekak
Sakit atau rasa berat muka terutama kawasan diantara mata
Sakit tekak yang berpanjangan dan berulang
Demam atau rasa tidak sedap badan yang berpanjangan
Gejala alahan hidung seperti bersin, gatal hidung dan sebagainya

Punca Resdung
Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu.
Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara didalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan udara tak dapat dikeluarkan. Kalau udara tu tak dapat keluar, ia pastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya.

Struktur hidung yang tidak normal, yang mungkin diakibatkan oleh tulang hidung retak atau patah ketika kemalangan boleh menyebabkan seseorang mendapat penyakit resdung. Bagi sesetengah orang yang mempunyai struktur tulang hidung yang ” senget ” tidak lurus (deviated nasal septum), risiko untuk mendapat resdung adalah tinggi.

Kerosakan atau sakit gigi di bahagian gusi atas boleh menyebabkan resdung. Kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. Hal demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat di dalam tulang pipi (dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.

Di samping itu kajian menunjukkan tabiat menyelam dan menyelam di air sungai atau kolam yang kotor serta laut yang tercemar turut menyumbang dan mengakibatkan penyakit ini.
Lebih parah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tetapi, resdung ni tak berjangkit kat orang lain atau diwarisi oleh keturunannya. 

Petua Mencegah Resdung

Elakkan daripada memelihara binatang berbulu kat dalam rumah seperti kucing dan arnab. 
Jangan menggunakan sarung bantal, cadar dan selimut yang diperbuat daripada bulu binatang. 
Ringankan tangan anda untuk membersihkan karpet/permaidani. Kalau perlu, gunakan penyedut hampagas (vacuum cleaner) yang berkualiti tinggi. 
Kalau anda nak mengemas rumah, pakailah penutup hidung. 
Minum air suam/mineral dengan kadar yang banyak. Bagus juga kalau anda amalkan minum sup panas. 
Selalulah mencuci dan menjaga kebersihan muka anda. 
Kalau anda ada alahan terhadap jenis makanan tertentu (contohnya makanan laut), janganlah makan makanan tu.

Set cadangan vitamin Shaklee  untuk pesakit resdung :

Vitamin C
B Complex
Alfalfa Complex 
Sekiranya anda berminat untuk mendapatkan vitamin semulajadi Shaklee yang bermutu tinggi ini, saya adalah wakil pengedar sah anda. Anda boleh hubungi saya untuk sebarang pertanyaan atau tempahan.

*********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************* Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Advertisements

SET RESDUNG

SET RESDUNG
SM RM MYR S/S RM MYR

Item Name SET RESDUNG
Price MYR
Description

SILA EMAIL/SMS/WHATSAPP UNTUK HARGA


RESDUNG BOLEH MENYEBABKAN KANSER?

Apa itu resdung

Resdung(sinusitis) adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki
beberapa pasangan iaitu frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif.
Apakah punca resdung ni??

Alahan. Iaitu terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu.
Apabilaanda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara di
dalam hidung akan membengkak. Seterusnya, ia menyebabkan pergerakan
udara tak dapat dikeluarkan.

Kalau udara tu tak dapat keluar, iapastinya akan terkumpul kat dalam tu. Kesannya, kulat akan tumbuh dankawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah
mengalaminya pasti tahu tahap kesakitannya. Huhuhu…

Lebihparah lagi, resdung ni boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda
boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak.

Apakah Simptom resdung

Simtomya ialah seperti sakit kepala, gatal-gatal, rambut gugur, hidung berair, bersin selalu, mulut berbau busuk,mata gatal-gatal,penglihatan kabur,telinga gatal,seluruh muka gatal,jerawat biasa atau batu,muka berbintik hitam,kahak banyak di kerongkong,gatal pada badan tertentu serta hidung berdarah.

1.Hilang deria bau.
2. Pelupa/daya mengingat lemah
3.Lubang hidung bengkak dan tersumbat
4. Jangkitan nanah di sekeliling mata
5. Jangkitan otak (meningitis)
6. Sakit tekak yang kronik
7. Jangkitan tulang muka
8. Memburukkan keadaan lelah
9. Berdengkur yang kronik
10. Jangkitan telingan dan tonsil, terutamanya kanak-kanak
11. Alahan hidung atau hidung sensitif
12. Selsema yang melarat

CADANGAN VITAMIN:
1. Shaklee Vitamin C Sustained Release 500 mg – antioksidan, memperbaiki sel-sel rosak
2. Shaklee B complex – sebagai agen penenang dan penstabil hormon
3. Shaklee Alfalfa – Klorofil yang terkandung dalam alfalfa membantu mengurangkan keradangan dan gatal-gatal akibat lima penyakit di atas (alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan)


Testimonial Resdung 1:


“Sy mmpunyai masalah resdung yg agak kronik..tetapi…slepas sy mngambil set resdung drpda shaklee..alhamdulillah..ia brkesan dgn izin Allah..so,sy xprlu menggaru hdung sy dgn mggunakan garfu lgi ;p…tq Nik Nurul Husna” – Asyraf Alias (setelah seminggu consume)
Testimonial Resdung 2:

“Nak share jugak sikit testimoni saya sebagai seorang pengidap resdung tegar. 
Dulu, tisu mmg sahabat baik saya. saya mmg tak boleh berpisah dengan tisu. kat rumah, dalam kete, dalam handbag. mesti ada tisu. kat rumah plak kotak tisu sentiasa ada kat ruang tamu, bilik, dapur….tujuan untuk memudahkan saya apabila selsema. sebab selsema mmg sahabat baik saya sekali dengan cik tisu. 

Tapi Alhamdulillah….resdung yang saya hidapi selama lebih 20 tahun kini telah sembuh sejak saya mengamalkan set 3M yg mana ada set G di dalamnya…ada jugakla saya selsema kdg2 tapi yang penting ia TIDAK MELARAT SEPERTIMANA DULU. bersin 2-3 kali, hembus2 hingus sikit terus baik. 


kalo dulu…sorilah, kalo tisu tak habis sekotak tak sah, sampaikan suami saya yang bukan pengidap resdung pun saya tgk dah start berkawan dgn tisu…hahahaa (cam lawak) plak. tapi tulah, ALHAMDULILLAH…dah takde dah selsema kronik mcm dulu. tak larat la…sampai saya pernah kena diagnose ada ketumbuhan dalam hidung tau…astaghfirullah…” – 


Testimonial Resdung 3:

“Alhamdulillah..sy pun pengidap resdung jugak tp xde la kronik sgt.. hehe pun baik slps amek set D+alfalfa+ ESP.. skrg pun ramai member bg tau mslh resdung or alergik seafood dh hilang.” – Su AnNajah

Testimonial Resdung 4:

“Alhamdulillah.. Sy pun merasai kesannya.. Wpun blum baik sepenuhnya.. Tp amat jauh beza sblm consume shaklee.. Dulu sampai sakit2 kpala dan bengkak2 kelenjar.. Mesti ada clarityne@zyrtec kat rmh ni.. Skrg bukan keperluan dah.. Sy teruskan dgn tmbh nutriferon utk kuatkan sistem imun selain teruskn dgn alfalfa, vit c dll.. Mmg berbeza la.. Alhamdulillah…” – Mushafizah A Samad 


Bagaimana Alfalfa Membantu Masalah Resdung?

Congestion of the sinuses, nasal passages and lungs is usually caused by infections, seasonal allergies or allergic reactions to food, or it’s the result of tissue damage from toxin exposure, according to “Harrison’s Principles of Internal Medicine.” The main symptoms of congestion — fluid buildup and mucus secretion — are caused by the overproduction and release of histamine, which dilates blood and lymph vessels and leads to secretion of mucus from goblet cells within mucus membranes. The seeds and sprouts of alfalfa contain plant compounds that display antihistamine properties and have a soothing effect on irritated mucus membranes. Furthermore, the antimicrobial properties of alfalfa leaves may be helpful in combating sinus congestion caused by bacteria or by a viral or fungal infection.
Buatlah Pilhan Yang Terbaik..Pilihan Di tangan Anda

Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi SHEENA 🙂

CREDIT

**********************************************************************************
Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunai melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0198668615/0128844580 atau email di sheenaeshoptrading@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk menjadi rakan seperjuangan di Shaklee
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse

Anda RESDUNG? SET B juga BOLEH memBANTU

credit to Mama Arissa
 
alhamdulillah..hajat ambil set bf shaklee utk tingkatkan susu yg berzat..tak sangka set ni bantu sangat dlm masalah resdung sejak 20thn lalu..harap mmg itu jawapannya…sy perasan sejak makan set ni, kalau saya makan apa2 yg berunsur telur, sy akan gatal, selsema, skt kepala…but now, mmg byk bezanya…ni yg buat sy jatuh cinta kat shaklee..hehe..
 

Anda boleh mencuba Set G, yang kami khususkan untuk masalah RESDUNG, ALERGY, ECZEMA, ASTHMA, GEGATA.

Set G terdiri daripada…. Vitamin C , B Complex & Alfalfa

 
Apa fungsi setiap vitamin di atas?


B Complex – sebagai agen penenang dan penstabil hormon
Vitamin C – antioksidan, memperbaiki sel-sel rosak
Alfalfa – mengurangkan keradangan dan gatal-gatal akibat lima penyakit di atas
**(alfalfa tidak boleh diambil oleh mereka yang menghidap SLE iaitu penyakit antibodi berlebihan dalam badan)

********************************************************************************** Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Sarawak (SID 869586). Melakukan penghantaran ke seluruh negara/Indonesia/Brunie melalui pos laju. Berminat boleh hubungi saya di 0128844580 atau email di hasheena73@gmail.com Konsultansi percuma sepanjang bergelar pelanggan Sheena E Shop House. ********************************************************************************** Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera .
Online form powered by 123ContactForm.com | Report abuse